Stadig nærmare realisering av økogrend på Eide

Den siste tida har det vore mykje aktivitet knyt til Magnar Eide sine planar om ei Økogrend på Eide. Mange nye folk har kome til og synt interesse for prosjektet. Omstillingsorganisasjonen jobbar tett saman med Magnar rundt konkretisering av planane, og prosjektet kjem gradvis nærmare realisering.

Val av organisasjonsform er ein av faktorane som vert viktig for den vidare utviklinga av økogrenda. Førre veke var omstillingsorganisasjonen saman med Magnar Eide på besøk både i

Synfaring i Hurdalsjøen Økologiske Landsby
Synfaring i Hurdalsjøen Økologiske Landsby

Hurdalsjøen Økologiske landsby og initiativet Bergen Økologiske Landsby , for å læra meir om ulike modellar for organisering av moderne økosamfunn. I Hurdalsjøen er dei komne langt i prosessen med utbygging av økolandsbyen, og dei har mellom anna selt 55 miljøvenlege hus. Det var mykje å læra frå deira erfaringar i etableringsfasen, og inspirasjon til vidare arbeid på Eide. I initiativet for Bergen Økologiske Landsby jobbar dei med ei anna type organisering enn i Hurdalsjøen, noko som viste variasjon i moglege modellar.

Franziska Ruettimann orienterer om aktivitet i Kvernsteinssenteret
Franziska Ruettimann orienterer om aktivitet i Kvernsteinssenteret

Denne helga hadde Magnar besøk frå folk som er interessert i å læra meir om prosjektet hans, og kva moglegheiter Hyllestad har å by på. Her var det representantar frå Sogn Jord- og Hagebruksskule i Aurland, Norges einaste økologiske landbruksskule og Aurland Naturverkstad. Magnar hadde òg besøk av Benjamin Bro-Jørgensen, som skal utarbeida ein permakulturplan for matproduksjon i Økogrenda.

Torbjørn viser steinkunst i verkstaden sin
Torbjørn viser steinkunst i verkstaden sin

Magnar og Omstillingsorganisasjonen tok gjestene med på ein guida tur i nærmiljøet rundt Eide. Vi møtte ulike potensielle samarbeidspartar i Hyllestadsamfunnet, som Kvernsteinsenteret og Åfjordstein. Eit sentralt element i økogrend- konseptet er å involvera og spela på samfunnet rundt grenda.

Vi besøkte òg Colin Tattersall på Løland gard. Colin driv økologisk, og er svært interessert i aktiviteten på Eide og etableringa av ei økogrend. Han ynskjer å vera ein aktiv samarbeidspart i etableringa på Eide, og har visjonar om eit berekraftig Hyllestadsamfunn.

Magnar og Colin (begge ingeniørar) har mange tankar om samarbeid
Magnar og Colin (begge ingeniørar) har mange tankar om samarbeid
Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s