Spennande etablering på Hatlem

Gruppearbeid under idèdugnaden for Berekraftige liv i Hyllestad.
Gruppearbeid under idèdugnaden for Berekraftige liv i Hyllestad.

I omstillingsstyret sitt møte den 28. januar vart det handsama ein søknad til næringsfondet frå Tommy Engdal. Han arbeider i dag som fiskar, og er medeigar i ein fiskebåt med heimeadresse i Solund. No ynskjer han å satse på å bygge seg opp med eigen båt med heimeadresse Hatlem i Hyllestad. Båten er kjøpt, og søknaden til næringsfondet gjekk på å få den tilpassa og bygd om til den typen fiske han ser for seg. På sikt ynskjer han å bygge seg opp, og sysselsette fleire i denne aktiviteten.

Fiskeri er blitt ei lita næring i Hyllestad, bort i mot fråværande per dags dato. Samstundes har ein lange tradisjonar for fjordfiske, og fiskarbondetradisjonen har stått sterkt i store delar av kommunen. I tillegg er sjømatnæringa spådd ei lysande framtid, noko som mellom anna vart belyst på omstillingsorganisasjonen i Askvoll sin sjømatkonferanse i fjor. Det er difor gledeleg på fleire måtar at ein nå får tilbake denne typen arbeidsplassar i kommunen. I tillegg har Tommy Engdal synt positiv interesse og engesjement for Berekraftige liv i Hyllestad innan lokalmat, noko som er spennande for innbyggjarane i Hyllestad, men òg samfunnsansvar i praksis.

Me ynskjer Tommy lukke til med satsinga, og håpar å både sjå og høyre meir til han i tida som kjem!

Har du eit prosjekt som kan vere aktuelt for stønad frå næringsfondet? Les meir om fondet og sjå retningslinjene her på bloggen!

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s