Kurs i regionalforvaltning

Omstillingsorganisasjonen deltok tysdag 11 juni på kurs i regionalforvaltning på Sunnfjord Hotell i Førde. Kurset var i regi av Sogn og Fjordane Fylkeskommune, med Kristian Hyllestad frå Spine som førelesar. Regionalforvaltningsprogrammet kan for Hyllestad sin del, mellom anna brukast til digitale søknadar til kommunen sitt næringsfond.

Systemet vert frå før brukt til rapportering av brukte næringsfondmidlar inn til Fylkeskommune og KRD.

Søknadsfunksjonen verkar slik at søkjar til næringsfondet lagar seg ein brukarkonto,  fyller ut opplysningane programmet krev og fyller ut søknaden digitalt. Sender den i utfylt versjon til kommunen for behandling.

Kursdeltakarane vart oppfordra til å komme med forslag til endringar i søkjardelen av programmet,  og sidan det kjem endringar i søknadssystemet vert det ikkje teke i bruk før alt er «på plass».

Deltakarane peikte mellom anna på at at det måtte lagast ein enklare versjon av det digitale søknadsskjemaet som ligg i programmet.  Ein opplever i næringsfondsaker, at det for nokre er ein høg terskel som skal stigast over, spesielt ny-etablerarar. Eit «tungt» skjemavelde, anten i papirform eller digitalt, er ikkje med på å gjere dette lettare.

Alle innspel vert tekne med for vidare utvikling av søknadssystemet.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s